A projekt

A vándorkönyvek belsejében található borítékban az alábbi üzenetet találod majd.


Kedves Olvasó!

A könyv, amit a kezedben fogsz, egy vándorkönyv, az egy éves projektem része.

Lumi-Kukka története 2012-ben pattant ki a fejemből, de csak 2021-ben kapott papír köntöst. 

A két főszereplő, Hópihe és Toivo kalandjain keresztül próbálom felhívni a figyelmet a társadalom egészét érintő problémákra. Szeretném, ha ez a rövidke történet elgondolkodtatná és arra ösztönözné az olvasót, hogy picit más szemszögből közelítse meg a feldolgozott témákat. 

Úgy gondolom, hogy ha változást szeretnénk elérni, nekünk is jó példát kell mutatnunk. Ezért azt szeretném, hogy Hópihe és Toivo története kézről kézre vándoroljon. A könyvet nem lehet megvenni, mert nem szükséges megtartani magadnak. Inkább add tovább, hogy más is olvashassa! Ezzel is szeretném felhívni a figyelmet a túlfogyasztásra, valamint arra, hogy végesek a forrásaink. 

Hópihe és Toivo egy egész évet töltenek a Földön, így a mindössze 50 db vándorkönyv is pontosan ennyi ideig utazik körbe mindenfelé. 

Indulás: 2022. 01. 01.

Érkezés: 2023. 01. 01.

Annak érdekében, hogy nyomon tudjam követni merre járnak a könyvek, arra kérlek, küldj nekem egy üzenetet az alábbi e-mail-címre, hogy rendben megérkezett hozzád a nálad lévő példány. Az e-mailben azt is írd meg, hogy kinek tervezed továbbadni a könyvet. 

Ide küldd az üzenetedet: hopihetoivo@lumi-kukka.hu.

Hálásan köszönöm, hogy vigyázol a könyvre, amíg nálad vendégeskedik. Nem az a cél, hogy egy gyűrődés, egy folt se kerüljön a lapokra, hisz ez természetes velejárója annak, ha sokan olvasnak egy könyvet. Mindössze arra kérlek, hogy szándékosan ne okozz benne kárt, hogy ne kelljen pótolni egy másik példánnyal. 

Kérlek, ne szakítsd meg a folyamatot, és lehetőleg 14 napon belül add tovább valakinek, akiről úgy gondolod, hogy örömmel olvasná a könyvet. Olyas valakit válassz, akiben megbízol annyira, hogy tudod, ő sem szakítja meg a folyamatot. (Körülbelül 1,5 óra alatt el lehet olvasni a történetet.)

Ha úgy alakul, hogy még sincs időd elolvasni, akkor sincs semmi gond. Nyugodtan add tovább, és ha később mégis szeretnéd elolvasni, írj nekem egy e-mailt. Amennyiben nem szeretnéd senkinek továbbadni, akkor vedd fel velem a kapcsolatot, hogy hozzám kerüljön vissza a nálad lévő példány. 

Ha 2022. december 15-e után olvasod ezt az üzenetet, kérlek már ne add tovább másnak a könyvet, hanem juttasd vissza nekem.  

Örömmel olvasom, ha őszintén megírod nekem, milyen hatással volt rád a könyv, hisz az volt vele a célom, hogy beszélgessünk, vitatkozzunk, megkérdőjelezzünk dolgokat. Akár rakhatsz kis üzenetet a szütyőben található borítékba, vagy írhatsz nekem e-mailt, küldhetsz postai úton levelet. Idővel minden megkeresésre küldök választ.

Szeretettel és köszönettel,

Pálma

Elérhetőségeim:

E-mail: hopihetoivo@lumi-kukka.hu

Postai úton: Puskás Pálma, 9172 Győrzámoly, Pf. 9. 

Weboldal: lumi-kukka.hu